Skip to content

Vtedy po prvýkrát…

Žili sme na sídlisku, na koledu o Veľkej noci k nám chodila celá škola a ja som mala pocit, že by som potrebovala mať doma kurník, aby som mala dosť vajec pre všetkých šibačov.

Vymýšľala som, čo by som im ponúkla iné a voľba padla na medovníčky.

Vtedy som prvýkrát na Veľkú noc upiekla aj medovníčky – čisté, neozdobené, mäkkučké – len také na zjedenie a tu zrazu k nám začala chodiť celá dedina.

Od detí až po starších, aj tí ktorých sme vôbec nespoznali.

Už veľa vody pretieklo od mojich školských čas a mojich prvých medovníčkov.

Stovky receptov som vyskúšala a snáď aj tisícky plechov upiekla.

Boli aj roky, kedy som nestíhala a pečenie som vynechala, ale čím ďalej, tým častejšie a s väčšou láskou sa k nim vraciam.

Milujem vôňu medovníkov, a aj keď aktuálne pečiem medovníčky každý týždeň v roku, tá vôňa sa mi nikdy neomrzí. Vyvoláva vo mne radosť, spomienky a pocity pohody.

Možno práve preto, že sú pre mňa medovníky takou sentimentálnou záležitosťou, je pre mňa veľmi dôležité aké suroviny do nich dávam. A medovníkové korenie, podľa mňa, je srdcom všetkých medovníkov – Recept na stiahnutie tu.

Veľmi často sa ma pýtate, čo do tých medovníkov dávam, že tak voňajú?

Predsa medovníkové korenie, ktoré si  najradšej miešam svoje. 

Každý z nás má rád iné vône a iné chute a medovníkové korenie je alchýmia. A práve  preto, že si každý zmes namieša podľa seba je to najväčšie kúzlo medovníkov.

Pokojne môžete vyskúšať moju rokmi vypilovanú zmes.

Ak vám v zozname ingrediencií niečo nesedí, pokojne to vyhoďte alebo nahraďte niečím iným.

Ak milujete škoricu, pokojne jej pridajte aj za lyžicu.

Ochutnávajte, ovoniavajte a experimentujte.

Je to ako vianočný zemiakový šalát. Až nájdete tu SVOJU zmes, už žiadnu inú nebudete chcieť.

A ak predsa len nestíhate, pokojne mi napíšte, zmes vám pripravím, alebo vám rovno aj napečiem.

Print Friendly, PDF & Email

môj obľúbený recept zdarma

Zadajte svoj e-mail a ja vám zašlem môj obľúbený recept na medovníkové korenie + môj recept na medovníčky.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů