
Vtedy po prvýkrát…
Žili sme na sídlisku, na koledu o Veľkej noci k nám chodila celá škola a ja som mala pocit, že by som potrebovala mať doma kurník, aby som mala dosť vajec pre všetkých šibačov.
Vymýšľala som, čo by som im ponúkla iné a voľba padla na medovníčky.
Vtedy som prvýkrát na Veľkú noc upiekla aj medovníčky – čisté, neozdobené, mäkkučké – len také na zjedenie a tu zrazu k nám začala chodiť celá dedina.
Od detí až po starších, aj tí ktorých sme vôbec nespoznali.
Už veľa vody pretieklo od mojich školských čas a mojich prvých medovníčkov.

Stovky receptov som vyskúšala a snáď aj tisícky plechov upiekla.
Boli aj roky, kedy som nestíhala a pečenie som vynechala, ale čím ďalej, tým častejšie a s väčšou láskou sa k nim vraciam.
Milujem vôňu medovníkov, a aj keď aktuálne pečiem medovníčky každý týždeň v roku, tá vôňa sa mi nikdy neomrzí. Vyvoláva vo mne radosť, spomienky a pocity pohody.
Možno práve preto, že sú pre mňa medovníky takou sentimentálnou záležitosťou, je pre mňa veľmi dôležité aké suroviny do nich dávam. A medovníkové korenie, podľa mňa, je srdcom všetkých medovníkov – Recept na stiahnutie tu.
Veľmi často sa ma pýtate, čo do tých medovníkov dávam, že tak voňajú?
Predsa medovníkové korenie, ktoré si najradšej miešam svoje.
Každý z nás má rád iné vône a iné chute a medovníkové korenie je alchýmia. A práve preto, že si každý zmes namieša podľa seba je to najväčšie kúzlo medovníkov.
Pokojne môžete vyskúšať moju rokmi vypilovanú zmes.
Ak vám v zozname ingrediencií niečo nesedí, pokojne to vyhoďte alebo nahraďte niečím iným.
Ak milujete škoricu, pokojne jej pridajte aj za lyžicu.
Ochutnávajte, ovoniavajte a experimentujte.
Je to ako vianočný zemiakový šalát. Až nájdete tu SVOJU zmes, už žiadnu inú nebudete chcieť.
A ak predsa len nestíhate, pokojne mi napíšte, zmes vám pripravím, alebo vám rovno aj napečiem.

môj obľúbený recept zdarma
Zadajte svoj e-mail a ja vám zašlem môj obľúbený recept na medovníkové korenie + môj recept na medovníčky.
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů