Skip to content

Orechové srdiečka

Viem, že ešte nie je Valentín, ale sľúbila som vám recept a verte, že potešiť s ním svojich milovaných môžete aj zajtra.

 

Poďme na to:

Ingrediencie:
160 ml vlažného mlieka
15 g čerstvé droždie
40 g cukor
380 g hladká múka
štipka soli
1 vejce
30 g rozpusteného masla

1. Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka s cukrom a necháme vzísť kvások (cca 10 minút).

2. Zmiešame ostatne ingrediencie s kváskom a vypracujeme cesto, ktoré necháme 1,5 – 2 hodiny kynúť.

3. Medzitým si pripravíme plnku: (200g mletých orechov, 100g cukru krupice a 100 ml šľahačky (min.33%) vymiesime do hmoty.

4. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 dielov, každý diel vyvaľkáme, potrieme plnkou, zamotáme v roládu a preložíme a narežeme do srdiečka.

5. Pripravené srdiečka necháme ešte na plechu pod čistou utierkou cca 30-40 minút. 6. Pečieme na 180 stupňov, dozlata – cca 20 minút.

Dobrú chuť

Print Friendly, PDF & Email

môj obľúbený recept zdarma

Zadajte svoj e-mail a ja vám zašlem môj obľúbený recept na medovníkové korenie + môj recept na medovníčky.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů